Català
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

L'empresonament sense fiança dels 8 membres del govern que han anat a declarar davant l'Audiència Nacional és un absolut escàndol i una violació greu dels drets democràtics més elementals per part del règim del 78. Recordem que estan imputats per haver tirat endavant el referèndum d'independència de l'1 d'octubre, és a dir, per l'exercici d'un dret democràtic bàsic que havia estat decidit pel Parlament de Catalunya.

 

 

llibertat

Els delictes de "rebel·lió" i "sedició" són un llegat del codi penal franquista de 1944, incorporats sense esmena pel règim del '78. Fins i tot així, per que hi hagi delicte de rebel·lió cal un "aixecament violent", cosa que en cap cas va pasar l'1 d'octubre. Això no sembla preocupar ni al fiscal de l'Estat ni a la jutgessa de la Audiència Nacional. Es demostra una vegada més que aquest és un judici polític contra els drets democràtics del poble català i en defensa d'un dels pilars fonamentals del règim del 78: la unitat d'Espanya imposada per la força i garantida per les Forces Armades. La intenció és clara, utilitzar la repressió judicial en el seu grau més alt per tal de donar una lliçó a qui ha gosat desafiar-los.

Qualsevol demócrata consequent té el deure de defensar sense fissures els imputats i exigir la seva llibertat immediata sense càrrecs. Nosaltres estem radicalment en contra de moltes de les polítiques socials i econòmiques que aquest Govern ha aplicat. Però no se'ls jutja per aquest motiu, sino per haver donat passos concrets per exercir el dret democràtic d'autodeterminació. Per això els defensem incondicionalment contra la repressió de l'Estat espanyol. Ens reservem òbviament el dret de criticar les seves polítiques i també la seva inconsistència en la defensa dels drets democràtics i nacionals de Catalunya i la estratègia tan poc efectiva de defensa de la República que es va proclamar el 27 de divendres.

El règim del 78 ha demostrat fermesa en la defensa dels seus interessos reaccionaris. Cal respondre de la mateixa manera. Cridem a participar de manera masiva en les concentracions de protesta que ja s'han convocat per avui i demà, i en la cassolada d'aquesta nit a les 10. Però això no és suficient. Pensem que hem d'anar més enllà en le mobilitzacions per exigir la llibertat dels presos polítics, rebutjar el 155 i lluitar per fer realitat la República Catalana.

S'imposa una resposta que passi per assemblees massives dels CDR i la formació de CDRs allà on no n'hi hagi. Assemblees generals d'estudiants, PDI i PAS a les universitats i centres d'estudi demà dijous. Reunions als centres de treball també demà. Vaga general d'estudiants i manifestacions a totes les ciutats i viles divendres. Manifestació nacional masiva diumenge a Barcelona. Dilluns, vaga general per aturar el país. Reunió nacional de CDRs, sindicats i organitzacions per bastir una estratègia de lluita sostinguda i creixent fins a aconseguir les nostres reivindicacions.

Llibertat sense càrrecs pels presos polítics!
Mobilització masiva al carrer!
Rebutgem el 155!
Vaga general!
Fer realitat la República Catalana amb la lluita revolucionaria

REVOLUCIÓ - Corrent Marxista Internacional
2 de novembre, 2017

Puedes enviarnos tus comentarios y opiniones sobre este u otro artículo a: [email protected]

Para conocer más de “Lucha de Clases”, entra a este enlace

Si puedes hacer una donación para ayudarnos a mantener nuestra actividad pulsa aquí