Català
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Lluita de Classes està a favor del dret d’autodeterminació del poble català, un dret democràtic bàsic. La negació d’aquest dret a les nacionalitats històriques va ser un punt central de la formació del règim del 78, juntament amb el Rei que va imposar Franco i la impunitat dels crims franquistes.

Tot i això, no pensem que la independència pugui solucionar els problemes als que s’enfronta el poble treballador ni a Catalunya ni a la resta de l’Estat, que són problemes provocats per la crisi del sistema capitalista. Per això defensem la lluita contra el capitalisme i una unió voluntària, en peu d’igualtat, entre tots els pobles de la península ibèrica, en una federació socialista.

El Parlament de Catalunya ha decidit convocar una consulta el 9 de novembre per preguntar al poble català si vol que Catalunya sigui un Estat i si vol que aquest sigui independent. És gairebé segur que el Tribunal Constitucional (TC) declararà la consulta inconstitucional. És un escàndol que la burgesia espanyola utilitzi organismes no electius per intentar impedir l’exercici d’un dret democràtic.

Dit això, fem una crida als treballadors catalans a desconfiar dels demagogs nacionalistes de CiU i ERC. CiU representa els interessos de la burgesia catalana i no ha tingut mai problemes a l’hora de pactar amb el PP i el PSOE durant 30 anys polítiques de retallades contra la classe treballadora. Ara esperen poder fer servir la decisió del TC com una excusa perfecta per recular i donar per tancada una situació que els era incòmoda. ERC ha recolzat tota la política de retallades i repressiva de CiU “a canvi del referèndum”. Això indica quina mena de Catalunya independent volen: un estat català “independent” dominat per la gran burgesia espanyola, catalana i les grans empreses multinacionals.

Sota el capitalisme, els problemes de les famílies obreres catalanes, que representen la majoria del poble català, no tenen solució ni dins de l’estat espanyol ni en una hipotètica Catalunya independent, com demostra l’experiència arreu del món.

El cas Pujol demostra que els nacionalistes burgesos catalans són tan corruptes i lladres envers el “seu” poble, como els burgesos espanyols envers el “seu”.

Només un govern de la classe treballadora a Catalunya i a Madrid estaria en condicions d’arrabassar el poder polític i econòmic a les oligarquies espanyola i catalana, i donar drets democràtics plens al poble català. Per aconseguir-ho cal la lluita unida dels treballadors catalans i espanyols contra els seus nostres enemics comuns.

 

Puedes enviarnos tus comentarios y opiniones sobre este u otro artículo a: [email protected]

Para conocer más de “Lucha de Clases”, entra a este enlace

Si puedes hacer una donación para ayudarnos a mantener nuestra actividad pulsa aquí